Híreink
Felmérik a magyar táplálkozási szokásokat - 2019.09.24.
Újra felmérik a magyarok táplálkozási szokásait az európai lakossági egészségfelmérés részeként – jelentette be Zentai Andrea, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) főosztályvezetője az M1 aktuális csatornán.
A fenntartható broilercsirke-termelés alapkövetelményei - 2019.09.23.
A fenntartható baromfitermelés és a fogyasztói magatartások összefüggéseiről tartott előadást Julie Harper, a McDonald’s képviselője a Nemzetközi Baromfi Tanács nemrégiben megtartott brazíliai ülésén.
Több mint húszmilliárdos élelmiszeripari kifizetés a Vidékfejlesztési Programban - 2019.09.23.
Magyarország már 2018 végén túlteljesítette a 2014-2020-as európai uniós költségvetési ciklusra tervezett 300 milliárd forintos élelmiszeripari fejlesztést – jelentette ki Nagy István agrárminiszter egy gödöllői rendezvényen.
Hatszáz négyzetméteres kamarai stand az OMÉK-on - 2019.09.23.
Csaknem 600 négyzetméteres standdal vesz részt a szeptember 26-án kezdődő Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron (OMÉK) a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az A pavilon 207/B kiállítóhelyén.
Új trendek az élelmiszerpiacon - Milyenek lesznek a jövő fogyasztói? - 2019.09.20.
Mi határozza meg a jövő fogyasztói elvárásait és szokásait? – erről tartott előadást Antonio Coto független tanácsadó a Nemzetközi Baromfi Tanács (IPC) közelmúltbeli brazíliai ülésén. Fontos, hogy az élelmiszerpiaci szereplők alkalmazkodjanak a változó követelményekhez.
Van esély a Brexit feltételeiről szóló megállapodásra - 2019.09.20.
Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke szerint van lehetőség a megállapodásra Londonnal a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételeiről.
Szakmai találkozó az élelmiszeripari együttműködésről - 2019.09.20.
Élelmiszeripari együttműködéseket elősegítő nemzetközi szakmai találkozót tartanak Budapesten. A kétnapos eseményen 14 országból 105 szakember vesz részt.
Egyszázalékos augusztusi infláció az euroövezetben - 2019.09.19.
Egy százalékon stagnált a fogyasztói árak emelkedésének éves összevetésű üteme az euróövezetben augusztusban.
Rászorulóknak adják az OMÉK-on megmaradó élelmiszereket - 2019.09.19.
Jótékony célra fordítják a szeptember 26-29. között nyitva tartó 79. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) végén megmaradó, bontatlan csomagolású, fogyasztható élelmiszereket. Az élelmiszeradományt a Magyar Élelmiszerbank Egyesület juttatja el a rászorulókhoz, többek között idősotthonoknak, gyermekotthonoknak, fogyatékkal élőknek vagy nagycsaládosoknak.
Tojás Világnapi szakmai konferencia október 11-én - 2019.09.18.
Október 11-én rendezi meg a 18. Tojás Világnapi Szakmai Konferenciát a Baromfi Termék Tanács és a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége. Az eseményen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.