Híreink
Százmilliárdos forrás a hazai élelmiszeripar fejlesztésére - 2019.10.11.
A kormány a következő időszakban több mint 100 milliárd forint értékű forrást fordít a magyar élelmiszeripari vállalkozások csomagolási, készletezési és piacra lépést elősegítő fejlesztéseinek támogatására - jelentette be Nagy István agrárminiszter a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Újfehértón.
Dietetikus: a tojás az egyik legjobb fehérjeforrás - 2019.10.11.
A napi táplálkozásnak körülbelül az egynegyedét kell kitenniük az állati fehérjéknek - mondta a közelmúltban Antal Emese dietetikus az M1 aktuális csatornán.
Budapesti AVEC-közgyűlés: brüsszeli intézkedéseket szorgalmazott a szervezet elnöke - 2019.10.10.
Több intézkedést sürgetett az uniós baromfiszektor helyzetbe hozása érdekében Paul Lopez, az Európai Baromfi Vágó- és Feldolgozó Üzemek Szövetségének (AVEC) elnöke a szervezet közelmúltban megrendezett budapesti közgyűlésén. A beavatkozásokra elsősorban a szabadkereskedelmi megállapodások és a Brexit várható következményei miatt lehet szükség.
Az év végéig meg kell állapodni az új uniós költségvetésről - 2019.10.10.
Az uniós tagállamoknak új lendületet kell adniuk a tárgyalásoknak annak érdekében, hogy a 2021-2027-es időszakra vonatkozóan méltányos és kiegyensúlyozott hosszú távú uniós költségvetésről lehessen megállapodni még az év vége előtt - jelentette ki Günther Oettinger uniós költségvetési biztos a következő hétéves időszakra vonatkozó keretköltségvetés bizottsági megbeszélését követően.
Büntetik Romániában a kettős élelmiszerminőséget - 2019.10.10.
Az üzleti forgalom négy százalékáig terjedő bírsággal büntetnék Romániában azokat a cégeket, amelyek a másutt forgalmazottnál gyengébb minőségű termékeket értékesítenek Romániában azonos márkanév alatt. Az erről szóló törvénytervezetet már el is fogadta a bukaresti szenátus.
Sikeres AVEC-közgyűlés Budapesten - 2019.10.09.
Minden korábbinál nagyobb és magasabb színvonalú közgyűlést tartott a Baromfi Termék Tanács (BTT) szervezésében az Európai Baromfi Vágó- és Feldolgozó Üzemek Szövetsége (AVEC) október 3-6. között Budapesten.
Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá az Agrárminisztérium és a BTT - 2019.10.09.
Stratégiai együttműködési megállapodást kötött az Agrárminisztérium és a Baromfi Termék Tanács. Az ünnepélyes bejelentésen részt vett Farkas Sándor, a tárca parlamenti államtitkára, Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár és Csorbai Attila, a BTT elnöke.
NAK-AGRYA program a fiatal agrárvállalkozóknak - 2019.10.09.
Így neveld az álmaidat! címen ingyenes programot hirdetett a fiatal gazdálkodók vállalkozóvá válásának érdekében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége (Agrya).
Kettőség érvényesül a hazai inflációs folyamatokban - 2019.10.09.
Kettősség jellemzi az inflációs folyamatokat elemzői vélemények szerint. Az infláció fő mutatójának csökkenésével szemben, a heves ármozgásokat mutató termékektől megszűrt maginfláció emelkedett, előbbit az idényáras élelmiszerek és az üzemanyagok, utóbbit a szolgáltatások árának alakulása okozta. A belföldi bérnyomás az infláció emelkedésének irányába hat, míg az importált infláció fékezi az átlagos áremelkedést.
Baromfiágazati szimpózium október 29-én - 2019.10.08.
Október 29-én baromfiágazati szimpóziumot szervez a Baromfiágazat szakfolyóirat. A rendezvényen a baromfiszektor világpiaci tendenciáiról előadást tart Csorbai Attila, a Baromfi Termék Tanács (TT) elnöke is.